Prolight genomför affärsöversyn hos FlexMedical Solutions

I september genomförde Prolight en affärsöversyn hos sin kontraktstillverkare för testkort, FlexMedical Solutions (FMS) i Livingston, Storbritannien. Översynen inkluderade en uppdatering om framsteg samt en inspektion av pilotlinjen för testkortstillverkning och tillhörande stödfaciliteter.

”Det var spännande att se de betydande framsteg som FMS har gjort under de senaste månaderna. Med byggarbetena nu avslutade var det fantastiskt att se den första omgången av produktionsutrustning installeras,” sade COO Karl Bullen.

”Vi är mycket stolta över våra faciliteter och vårt team, och det är alltid ett privilegium att vara värd för våra kunder. Den dedikerade Prolight-produktionsavdelningen tar verkligen form och vi ser fram emot att ta emot den kvarstående tillverkningsutrustningen under de kommande månaderna,” sade Murray Whyte, CTO.

Pilotlinjen på FMS håller på att tas i bruk för att stödja regulatoriska godkännanden, inklusive den kliniska valideringsstudien och volymer för kommersiell lansering. Med kapacitet att producera hundratusentals testkort till en konkurrenskraftig kostnad är de teknologier och processer som utvecklas av FMS utformade för att vara skalbara med framtida hög nivå av automatisering, vilket möjliggör en snabb övergång till storskalig kommersiell produktion.