Partnerskap

Integrated Technologies Limited

Prolight har valt Integrated Technologies Limited (ITL) för att utveckla vårt banbrytande digitala POC-system, Psyros™, som räknar enskilda molekyler, för att bli ett toppmodernt kommersiellt instrument. Arbetet påbörjades i February 2023 och fortskrider enligt plan.

”Vi tror att det bästa tillvägagångssättet är att samarbeta med experter inom sitt område som kan hjälpa oss att leverera vår vision att utveckla banbrytande produkter för våra kunder. Att samarbeta med ITL ger oss en enastående kombination av teknisk expertis, goda meriter, flexibilitet, långsiktig tillverkningsförmåga och regelefterlevnad”, säger Paul Monaghan, chefsingenjör på Prolights dotterbolag Psyros Diagnostics Ltd.

”Vi är glada över att arbeta med Psyros. Teamet är mycket kompetent och har tagit fram en mycket innovativ, men ändå enkel och elegant ny IVD-teknik med potential att förbättra vårdtester över hela världen. Vi bidrar med hög kompetens inom optik, maskinteknik och djup tillverkningskunskap”, säger Tom Ackrill, affärsutvecklingschef på ITL.

ITL är ett specialiserat design- och utvecklingsbolag med betydande erfarenhet av medicinsk utrustning. Utöver detta har ITL tillverkningskapacitet i kommersiell skala och är ISO 13485- och ISO 9001-ackrediterat.

I över fyra decennier har ITL varit en branschledande outsourcingpartner för verklig end-to-end-design, utveckling och tillverkning av livräddande medicinsk teknik, diagnostikutrustning och laboratorieinstrument. I augusti 2018 förvärvades ITL av Gooch & Housego PLC. Som en del av den bredare G&H-gruppen har ITL bred tillgång till teknik, expertis och resurser från hela gruppen.

The Technology Partnership

POC-systemet MicroFlex utvecklas tillsammans med The Technology Partnership (TTP). Plattformen kombinerar den välbeprövade ELISA teknologin i ett microformat med Flex Membrane teknologin utvecklad av TTP. Kombinationen av dessa två teknologier, MicroFlex, har potential att uppnå likvärdiga testprestanda som sjukhuslaboratorier i ett format som lämpar sig för vida distribuerade diagnostiska tester.

 

I november 2022 undertecknade Prolight ett kommersialiseringsavtal för den egenutvecklade point-of-care (POC) plattformen Micro Flex med The Technology Partnership plc (TTP). Enligt avtalet kommer TTP att driva vidareutveckling och pågående externa initiativ och diskussioner i syfte att säkra en industriell partner till Micro Flex.

 

Prolight Diagnostics kommer att få ersättning när framtida intäkter genereras.

 

”Vi tror starkt på Micro Flex-tekniken men måste prioritera våra resurser. Vi valde TTP som vår kommersialiseringspartner eftersom TTP har detaljerad kunskap om plattformen och ett omfattande kommersiellt nätverk på diagnostikmarknaden. TTP har det tekniska kunnande och den affärsutvecklingsexpertis som krävs för att driva pågående externa initiativ och diskussioner, i syfte att säkra rätt industriell partner för Micro Flex. Genom avtalet kommer Prolight Diagnostics att få ersättning i takt med att framtida intäkter genereras”, säger Ulf Bladin, vd för Prolight Diagnostics.

 

”Efter att ha arbetat med Prolight för att utveckla Micro Flex-plattformen är vi glada över att vara en del av nästa steg i kommersialiseringen. Vi ser fram emot givande diskussioner när vi söker en kommersiell partner för plattformen och tekniken”, säger Giles Sanders, chef för diagnostik på TTP.

 

TTP, The Technology Partnership, är ett ledande teknikutvecklingsföretag baserat nära Cambridge, Storbritannien, med cirka 240 forskare och designers som arbetar med spjutspetsföretag över hela världen för att ta avancerad teknik till marknaden.