Prolight Diagnostics utser FlexMedical Solutions till CMO-partner

Prolight Diagnostics, som utvecklar den digitala point-of-care-plattformen Psyros™, har utsett FlexMedical Solutions (FlexMedical) till kontraktstillverkningspartner för Psyros™ engångstestkort.

”Samarbetet är ett stort steg i utvecklingen av pilottillverkningskapaciteten med användning av FlexMedicals befintliga, fullt validerade anläggningar och omfattande IVD-erfarenhet. Ett av de unika försäljningsargumenten för vår teknologi är enkelheten hos engångstestkortet, vilket också möjliggör outsourcing och en mycket konkurrenskraftig kostnad (COGS) redan vid lansering”, säger Karl Bullen, COO för Prolight.

”Vi är glada över Prolights beslut att välja FlexMedical som tillverkningspartner efter en robust urvalsprocess. Psyros™-teknologin kombinerar exceptionella prestandanivåer med en design för effektiv, skalbar tillverkning”, säger Kevin Fallon, vd för FlexMedical.

FlexMedical, beläget nära Edinburgh Skottland, är en specialiserad kontraktstillverkare som fokuserar på leverans av engångskomponenter för IVD-system. FlexMedical är certifierat enligt ISO 13485 för utveckling och tillverkning av medicinsk utrustning.