Prolight Diagnostics visar proof-of-performance för högkänslig immunanalys

Prolight Diagnostics (“Prolight”) meddelar idag att dess dotterbolag Psyros Diagnostics (“Psyros”) har kunnat visa reproducerbara proof-of-performance resultat att dess högkänsliga immunanalys kan detektera låga nivåer av specifika proteiner på ett digitalt sätt.

”Detta är ett mycket viktigt steg på vår resa för att utveckla en högkänslig analys för digital detektering av troponin. En analys som är unikt utvecklad för point-of-care-testning skulle vara mycket värdefull för upptäckt och diagnostis av hjärtinfarkt”, säger Ulf Bladin, vd för Prolight Diagnostics.

Med hjälp av humana plasmaprover mättes nivåerna av sköldkörtelstimulerande hormon (TSH) ner till ensiffriga nanogram per liter (ng/L) med reproducerbara resultat i laboratoriekvalitet. Dessa koncentrationer är indikativa för de som krävs för att utesluta hjärtinfarkt med högkänsliga troponinanalyser, i linje med European Cardiology Society’s Guidelines on Fourth Universal Definition of Myocardial Infarction.

”De starka resultaten betyder att vi nu är redo att ta nästa steg i utvecklingen av vår högkänsliga troponinanalys. Att vi så pass snabbt kunde nå denna känslighet och tillförlitlighet med vår första digitala immunanalys bådar gott även för utvecklingen av analyser inom andra stora indikationsområden”, säger Ulf Bladin.