Förstärkningar av ledningen i Prolight Diagnostics

Tobias Volker har antagit rollen som tillförordnad dotterbolagschef för Psyros Diagnostics. Henrik Ljung har tillträtt som CFO på Prolight Diagnostics på deltid. Båda två kommer att ingå i företagsledningen och rapportera direkt till VD Ulf Bladin.

Tobias Volker har en doktorsexamen i biokemi och en MBA från INSEAD. Med sina över 40 års erfarenhet från life science branschen, och i synnerhet point-of-care (POC,) kommer han tillsammans med det erfarna Psyros teamet att spela en viktig roll för bolagets fortsatta utveckling. Tobias har ett globalt nätverk av affärsrelationer och ledde den internationella utvecklingen av Triage-plattformen när han lanserade hjärtpanelen på Biosite. Han har även ansvarat för lanseringen av bl a Quo-Test HbA1c på Quotient Diagnostics och har erfarenhet från Cholestech, Alere och nu senaste som Management Partner på Expand Healthcare Consulting GmbH.

– Jag är väldigt exalterad över den innovativa teknik som Psyros Diagnostics har utvecklat för digital immunanalys där enskilda molekyler kan räknas digitalt från en droppe blod. Jag bedömer att tekniken kan möjliggöra mätning av biomarkörer i extremt låga detektionsnivåer med hög noggrannhet och precision, inte bara för högkänsligt troponin utan även för andra biomarkörer, och detta med en mycket kort svarstid. Behovet är stort, likaså teknikens potential och jag ser fram emot att bidra i vår gemensamma resa framåt, säger Tobias Volker.

Henrik Ljung är civilekonom har en mångårig erfarenhet som CFO i ett flertal noterade bolag bl.a i Acconeer AB, Qlife Holding AB, SpectraCure AB, Lumito AB.

– Jag ser fram emot att ansluta till Prolight Diagnostics som CFO. Prolight Diagnostics befinner sig i en spännande tillväxtresa som jag personligen attraheras av, säger Henrik Ljung.

– Jag är oerhört glad och stolt att kunna välkomna både Tobias Volker och Henrik Ljung till våra bolag. Tobias med sin internationella erfarenhet och gedigna kompetens inom point-of-care är ett starkt tillskott till teamet och grundarna av Psyros Diagnostics. Henrik Ljung tillför bred erfarenhet från såväl finansiell rapportering, IR, finansledning som bolagsstyrning, allt med fokus på snabbväxande bolag i tidig fas, säger Ulf Bladin, VD Prolight Diagnostics.

För ytterligare information:

Prolight Diagnostics AB (publ)
E-post: ub@prolightdiagnostics.se
Telefon: +46 73 582 39 87
Hemsida: www.prolightdiagnostics.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Tobias Volker.jpg
Prolight Pressrelease 2022-04-11.pdf
Henrik Ljung.jpg

Prolight Diagnostics utvecklar tillsammans med dotterbolaget Psyros Diagnostics samt teknologi-partners innovativa, flexibla, patientnära testsystem, Point Of Care Testing (POCT) som är baserad på patenterad teknologi. POC-tester utförs utanför det traditionella sjukhuslaboratoriet med små mobila instrument på exempelvis vårdcentraler, äldreboende, akutmottagningar och intensivvårdsavdelningar, vilket möjliggör testning nära patienten och med snabba provsvar. Denna teknik kommer att innebära att vården i ett tidigt diagnosskede kan skilja ut de patienter som snabbt behöver vård från de patienter som exempelvis inte har hjärtinfarkt. Försäljningsvärdet inom POCT området uppgick 2020 till USD 29,1 miljarder och är i stark tillväxt.

Bolagets aktier handlas under kortnamnet PRLD på marknadsplatsen NGM Nordic SME. G&W Fondkommission är mentor, telefon: 08-503 000 50.

Psyros Diagnostics grundades för att förverkliga visionen att förändra patienters liv genom att se till att de får rätt test vid rätt tidpunkt för korrekt diagnos. Psyros Diagnostics utvecklar nästa generations POC-tester och det centrala i visionen är att avsevärt förbättra den analytiska känsligheten jämfört med de POC testsystem som finns tillgängliga idag. Bolaget har utvecklat en egen banbrytande ny testteknik vilket gör det möjligt att räkna enskilda molekyler digitalt och uppnå femtomolära detektionsnivåer. Dessutom öppnar den upp möjligheterna att kunna utveckla nya POC tester inom en rad olika kliniska områden som tidigare endast varit möjliga att genomföra på specialiserade laboratorier. Vi bedömer att detta kan gynna patient i flera viktiga kliniska situationer. Psyros Diagnostics har sitt säte i Discovery Park i Kent, UK. För ytterligare information se, www.psyros.com.