Prolight på väg mot kliniska prestandastudier

Prolight Diagnostics, utvecklare av den digitala point-of-care-plattformen Psyros, meddelar idag att bolagets senaste data för troponin i helblod bekräftar att bolaget nu är redo att påbörja tester med patientprover.

Data genererades i helblodsprover på den slutliga kommersiella testkortsdesignen och överensstämmer med de krävande kraven för ”single-point rule-out” och mätning av delta-värden för riskstratifiering hos patienter som presenterar symtom på hjärtinfarkt.

Med stöd av dessa data är Prolight nu redo att påbörja studier på sparade kliniska prover och färska kliniska prover på sjukhus i Storbritannien, i förberedelse för den kliniska prestandastudien tidigt 2025.

”Att kunna mäta ner till låga ensiffriga ng/L-koncentrationer av troponin är avgörande för att leverera de bästa kliniska resultaten för patienter. Vi ser nu fram emot att bekräfta klinisk prestanda med ett större antal patientprover och tror att dessa starka data kommer att väcka globalt intresse”, säger Ulf Bladin, vd för Prolight.